Vill du veta hur du ökar lönsamheten i din restaurang?
Avsätt en heldag och du får kunskap i hur du räknar ut den faktiska kostnaden och på så sätt få kontrollen över ekonomin. Definitionerna för ekonomi är många och för att förstå varandra över avdelningarna går vi igenom de olika begreppen. En konkret utbildning kopplad direkt till branschen.
Kursen bygger på praktiska övningar och många diskussioner.
• Hur ska man tänka ekonomiskt och varför?
• Ordlista – ekonomiska begrepp med förklaringar.
• Genomgång matematik och räknesätt.
• För- och efterkalkyleringar med prissättning.
• Svinn/åtgångsfaktor.
• Branschens nyckeltal.
• Ta med egna recept – övning genomförs där ni använder er av eget recept.
• Personalkostnad – övning.
• Övriga kostnader – övning.
• Budget/prognos.
• Avvikelser/uppföljning (historik, framtid) – Hur definierar jag mina kommentarer?
• Hur definierar jag ”mina” siffror i text? Hur ska jag agera för att justera mina avvikelser?
• Lönsamhetsberäkning.
• Genomgång av hur man kan läsa av resultat och balansräkning.
Eva Hultqvist från Galepo har undervisat i restaurangekonomi sedan 2000. Innan dess arbetade Eva i många olika befattningar i både stora och mindre restaurang-
företag, allt ifrån festvåningschef till regionchef.
”Det ger mig en stabil bas i diskussionerna med kursdeltagarna eftersom jag själv har stått i deras skor, säger Eva.
Utbildningen omfattar en heldag, 21 januari 2020 kl. 09.00-17.00 på TUC Yrkeshögskola, Datorgatan 6, Huskvarna.
2 900 kr/deltagare exkl. moms.
20 procent rabatt för kunder till Mårdskog & Lindkvist Matgrossisten. Uppge kundnummer vid anmälan.
För- och eftermiddagsfika samt lunch ingår.
Minimum 10 deltagare och max 20 deltagare.
Sista anmälningsdag är den 27 december 2019. Anmälan är bindande och görs till Nina Andersson; 070–694 36 44 alt. nina.andersson@tucsweden.se.