Generic placeholder image

Hej! Jag heter
Martina Sandberg
info@mardskog.se
011-321600

Johan blev Årets Viltkock 2020

den 27 januari 2020


Årets Viltkock 2020 Johan Bjurström tillsammans med Torsten Mörner, ordf. Svenska Viltmatakademin och Gert Klötzke, juryns ordförande. Fotograf: Rolf Salomonsson

Johan Bjurström från Restaurang Gammelgården i Sälen korades till Årets viltkock 2020. Och till Årets Viltkrog 2020 har Restaurang Jord i Linköping utsetts.

Kampen avgjordes på Eriksberg Vilt & Natur i Blekinge och är ett samarbete mellan dem, Svenska Viltmatakademin, Mårdskog & Lindqvist Matgrossisten och med stöd av Svenska Jägareförbundet.

Huvudråvaran var dovhjortsyttersfilé och tre finalister gjorde upp om det ärofyllda priset. Segrande ur striden gick Johan Bjurström.

– Det som gör det roligt att jobba med vilt, är att man vet att djuren levt ett bra liv i naturen. Jag önskar att fler människor ser viltköttets fördelar och att det hamnar på fler restauranger i framtiden. För att komma dit är tävlingen Årets Viltkock mycket betydelsefull, säger Johan Bjurström.


Oskar Gunnarsson, köksmästare och Andreas Landén, krögare från Restaurang Jord i Linköping fick motta priset Årets Viltkrog 2020 med motiveringen: ”För sitt ambitiösa arbete med att låta hela naturen inkluderas i sin restaurang. Från hav till skog, från vilt till växtlighet”.

-Vi är oerhört glada över att få priset. Det stärker vårt jobb med det vilda som vi brinner för. Vi arbetar hundra procent i säsong med det vilda. Menyerna ändras utifrån tillgängliga råvaror dag för dag. Kommer du som gäst till oss på Jord, får du veta menyn tidigast dagen innan. Och det är vi själva som förvaltar och fäller största delen av viltet som serveras på krogen, säger de glada vinnarna Oskar och Andreas.

Juryn bestod av kockarna Gert Klötzke, Anders Levén och KC Wallberg, Jörgen Andersson Mårdskog & Lindkvist AB och Anna Gidgård, Redaktör Mer Mat.