Generic placeholder image

Hej! Jag heter
Moa Lönnqvist
info@mardskog.se
036 - 18 12 00

Products tagged with 'FALBYGDENS'

Närproducerat Picture of KRONDILL 3X165G
Frukt och grönt Frysvara Ekologisk MSC märkning ASC märkning Kravmärk

KRONDILL 3X165G

307145
En osttolkning av dill Kocken Erwin Lauterbach föreslog en osttolkning av dill och de mogna fröna från dillkronan. Osten skulle smaka av dill inifrån och ut. Vi antog utmaningen och resultatet blev Krondild – en nytolkning av dill i form av vitmögelost. Krondild får lov att syra länge i det lilla ostkaret på Troldhede Mejeri. Innan vi häller osten i formarna tillför ostmästaren dill via salt direkt i ostmassan. Sedan vänds osten i dillfrön. Smaken domineras av dillfrönas nyanser av kummin och osten har en mjuk konsistens. Smaken av dill är integrerad i hela osten. Inifrån och ut. Grundtanken med osten: Krondild avspeglar vad osten handlar om, nämligen att tolka dill i ostform. Ostens namn: Krondild avspeglar vad osten handlar om, nämligen att tolka dill i ostform.
A
K
R
Närproducerat Picture of MÅNESKAER 1,8KG
Frukt och grönt Frysvara Ekologisk MSC märkning ASC märkning Kravmärk

MÅNESKAER 1,8KG

303574
Smak av hasselnöt och en syra med lätt bitterhet på tungspetsen. Lagrad aerobt i två omgångar och under betydligt längre tid än vanligt när det gäller blåmögelost. Den första lagringsperioden sker vid hög temperatur för att få möglet att växa och utveckla enzymer. Den andra delen av lagringen sker i ett svalt ostlager, där enzymerna får tid att verka. Osten är inpackad i folie under lagringsprocessen för att undvika dehydrering.
A
K
R
Närproducerat Picture of OST HÖGLUNDGAARD 12 1,5KG
Frukt och grönt Frysvara Ekologisk MSC märkning ASC märkning Kravmärk

OST HÖGLUNDGAARD 12 1,5KG

304400
Høgelundgaard 12 är ett fyrtorn inom dansk blåmögelost. Det beror främst på kontrasten mellan mögel, den påfallande smaken av söt frukt och de spröda proteinkristallerna. Vi tillverkar osten på Høgelund Mejeri i små, öppna ostkar där den tillförs en speciell jästkultur. Lagrad aerobt i fyra månader, följt av åtta månader anaerobt utvecklar osten konsistens och smak. Høgelundgaard 12 kännetecknas av sin rustika yta med blåsvart, vitt, rött och brunaktigt mögel. Mögel och den balanserade, söta fruktsmaken ger en helt ny kontrast och intensiv smak.
A
K
R